Правильне харчування – основа Вашого життя
еда

  Що таке правильне харчування?

 

1.Це коли Ви приймаєте їжу в чіткому режимі, що в свою чергу привчає організм своєчасно виділяти шлунковий сік, який необхідний для якісного перетравлення їжі.

2.Харчування має складатись із: сніданку, перекусу, обіда, перекусу та вечері. Таке вживання їжі допомагає тримати рівень цукру в крові приблизно на одному рівні. Завдяки цьому, людина не відчуває різких сплесків голоду та не переїдає під час прийому їжі.

3.Інтервал між вживанням їжі має бути не більше трьох годин. Це допоможе організму підтримувати швидкість обміну речовин на досить максимальному рівні. Метаболізм не буде сповільнюватись, що в свою чергу не дозволить відкладатись жиру на животі, талії та стегнах.

4.Треба навчитись розділяти їжу за її енергетичною цінністю. Ранок треба починати з фруктів, овочів та легких салатів. Такий сніданок допоможе про стимулювати діяльність травної системи. Також на сніданок та обід рекомендується вживати їжу,  в якій міститься велика кількість природного білка (всілякі бобові культури, м’ясо пісних сортів, нежирна риба) . У другій половині дня та перед сном бажано їсти овочі та кисломолочну продукцію невеликої жирності. Це допоможе не перевантажувати шлунок та забезпечить Вас спокійним сном.

5.Треба ретельно пережовувати їжу, для того щоб вона добре засвоювалась.

6.Навчіться поєднувати жири, білки та вуглеводи. Людям, які активно зайняті фізичною працею рекомендовано включити в свій денний раціон приблизно 120 грамів білка, 400 грамів вуглеводів та близько 90 грамів жирів. Працівникам розумової діяльності потрібно включити в свій раціон 110 грамів білка, 85 грамів жирів та 350 грамів вуглеводів. Кім цього не залежно від їх роботи необхідно вживати вітаміни, мікроелементи та клітковину.

Пропонуємо умовну схему їжі протягом дня:

  • Сніданок – 25% від всього обсягу їжі за день;
  • Перший перекус – 15%;
  • Обід – 35%;
  • Другий перекус – 10%;
  • Вечеря – 15%.

Запропоновану схему можна скорегувати під себе. Наприклад, збільшивши обсяг сніданку за рахунок зменшення обіду. Головним є лише одна умова – вечеря має бути найлегшим з усіх прийомів їжі, але з’їсти його необхідно не раніше ніж за 3-4 години до нічного відпочинку.