Все про протеїн
статья

 

 

Протеїн (білок) – концентрат, у вигляді порошку, у склад якого входить якісний білок.

Протеїн є необхідним матеріалом завдяки якому відбувається відновлення м’язових волокон, а також він  потрібен для росту людини. Цей білок допомагає транспортувати амінокислоти для формування будівельного матеріалу клітин людського організму. Білок або протеїн потрібно споживати у будь-якому віці, особливо, він потрібен дітям та підліткам, а також тим хто активно займається спортом.

 

Чи є вживання протеїну шкідливим?

 

Сам протеїн (білок) не наносить шкоди, адже він входить у  склад людини, тварин та навіть рослини. Правило якого потрібно дотримуватись при його вживанні – помірність.  Завдяки сучасним технологіям виготовляють високобілкові суміші та продукти, вживання яких потрібне для підтримки фізичної форми, регенерації метаболічних процесів та різних  видів дієт.   Для виготовлення протеїнових продуктів використовують натуральну харчову сировину, а також завдяки застосуванню спеціальних  засобів очищення отримують білок, у склад якого не входять вуглеводи та жири. Висновок із вище вказаного – протеїн, сам по собі, не наносить шкоди здоров’ю людини. Винятком є непереносимість деяких людей білка або його окремих форм.

 

Протеїн може бути шкідливим:

– якщо є алергія на білок ( недостатня кількість ферметів за допомогою який розщеплюється білок або при дізбактеріозі)

– при нирковій недостатності або других хворобах нирок ( білок створює  додаткове навантаження на орган, в якому є потологія);

– при перенасиченні білка в організмі, надмірне вживання протеїну може нанести шкоду роботі печінки, яка змушена буде працювати у посиленому режимі;

– при вживанні соєвого білка зокрема чоловікам, тому що у складі цього продукту є присутні фітоестрогени, які схожі на жіночий гормон естроген.

 

Висновок

 

Протеїн може нанести шкоду людині тільки у надмірній кількості його вживання. У помірній кількості він допомагає процесу відновлення, а також росту організму та м’язів. Вживання протеїну приносить користь заповнюючи недолік в організмі людини потрібних речовин але тільки за однієї умови – помірність вживання.