Вплив напоїв на організм.
напитки

Напевно не потрібно нагадувати, що пити треба багато. Без рідини наш організм не виживе. Пити воду – це зрозуміло. Але у нашому житті присутні дуже різноманітні напої. Спробуємо розібратися в них і мабуть така інформація не зашкодить.

Існує безліч напоїв. Які корисні, які шкідливі?

Перелік можна вести безкінечно: починаючи від енергетичних, продовжуючи соками і газованою водою, закінчуючи молочними.

Почнемо з улюблених газованих солодких напоїв. Наведемо голі факти. Містять цілих 5 ложок цукру на 1 склянку продукту. Практично всі газовані напої допомагають вимивати кальцій з організму. «Е» добавки – слід визнати, що деякі з них можуть бути алергенами. Але це звичайні харчові добавки, їх вплив досліджували, тому побоюватися їх потрібно в останню чергу. Звикання – у всьому винна фруктоза. А чи пити прохолодні газовані напої суто особиста справа.

Енергетики. Вам буде потрібно всього одна банка напою, що бадьорить.

Кофеїн – в енергетиках це активно діюча речовина. Але в складову входять і витаміни і глюкоза. Головний недолік — сувора дозування напою, далі – викликає прискорене серцебиття і тремтіння в кінцівках. Енергетики протипоказані вагітним, підліткам, дітям і літнім людям.

Перейдемо до соків, мусів, відварів. Все, що зв’язане  з фруктами, овочами, травами і ягідками. А чи корисні? Відповідь, безумовно, позитивна. Особливо свіжовичавлені і правильно зварені. Це є акумулятором вітамінів, мінералів та інших корисних речей. Швидко засвоюються організмом, не навантажуючи травну систему. Користь  величезна, головне вживати з головою.

І ще трішки, про кисломолочні напої. Регулярне вживання кисломолочних продуктів не просто корисно, а життєво необхідно. Користь кисломолочних продуктів для здоров’я полягає в їх здатності поліпшувати процес травлення, зміцнювати імунну систему, знімати синдром хронічної втоми, відновлювати сили. Користь помітна тільки в тому випадку, якщо їх пити постійно, регулярно, раз в день.

Новітні кисломолочні продукти з біфідобактеріями дозволяють нормалізувати баланс між кількістю корисних і шкідливих мікроорганізмів у шлунку і кишечнику. Вони навіть сприяють нейтралізації токсичних речовин, що потрапляють в організм.

Це маленька часточка корисної інформації про рідину, що ми вживаємо. Вирішуйте для себе, що саме потрібно Вам.

Хорошого Вам здоров”я.