Наливне яблучко.
яблоко 3

Яблучко. Звичайне і буденне. Але ж таке рідне і своє.

Не дарма красиву жінку зрівнюють з наливним яблучком. Рожеві щічки, гладенька шкіра, соковита і повна енергії.

В Англії існує така приказка: “З’їдайте по кілька яблук у день, і ваш лікар гарантовано залишиться безробітним.”

Так, саме яблуко дає нам силу і здоров’я. Стародавні римляни і греки вважали цей фрукт найулюбленішим. Археологічні розкопки свідчать, що яблука вживали, ще 6500 р. до н.е.. Ось такі глибокі коріння у яблуні.

Помологія, так називається наука, яка досліджує яблука, винайшла безліч корисних і цікавих речей.

Чи знали Ви, що яблуко на 25% складається з повітря? Тому воно не тоне у воді.

У середніх розмірів фрукті усього 80 калл. Мабуть тому у світі дуже поширені яблучні дієти.

Цей соковитий фрукт запобігає утворенню ракових клітин. Зголосіться, що в нас час це дуже актуально.

Яблука знижують рівень холестерину. Завдяки двом ключовим компонентам, пектину (тип клітковини) і полифенолу (потужний антиоксидант).

Вони сприяють виробленню ацетилхоліну, хімічної речовини, що служить передавачем імпульсів між нервовими клітинами. Також вважається, що вони добре впливають на пам’ять і навіть здатні запобігати хворобі Альцгеймера.

Особливо тверді сорти, добре очищають зуби і перешкоджають розвитку карієсу. Тонізують організм не гірше, ніж кава.

Медики радять у період епідемії грипу з’їдати 3-5 яблук, багатих вітамінами А і С. Це, на їхню думку, стане відмінною профілактикою вірусних захворювань.

Корисні також листя і гілочки самої яблуньки. Запарюють, наварюють, настоюють для лікування кашлю та інших проявів простудних захворювань.

Сушені яблука покращують обмін речовин у організмі, активізують роботу кишківника, сприяючи підтримці здорової мікрофлори всередині нього.

А запечені яблучка, це ж смакота і користь одночасно.

Яблука придатні і для косметики! Яблучною маскою добре освіжати шкіру.

На додаток дуже цікава інформація: 80 офіційних гербів містять на малюнках яблука або яблуні,

яблуневі сади займають 5 мільйонів гектарів землі.

Чи не диво, це наливне яблучко?