10 самих корисний продуктів для жінок.
images

Чи треба жінкам харчуватись інакше, ніж чоловікам? Так ,тому що жіночі потреби у харчуванні більш специфічні.

1.Продукти які багаті кальцієм
Кальцій є структурним матеріалом, який підтримує повноцінний стан зубів і кісток. Кожен рік скелет дорослої людини оновлюється на 20%.
Для задоволення потреби в кальції можна вживати:
– знежирені молочні продукти (вершки, молоко, сир, кисломолочний сир);
– темно-зелені листові овочі (броколі, листкова капуста);
– соєві продукти;
– горіхи, солодкий мигдаль.
Норми вживання кальція:
– для жінок від 19 до 50 років – 1000 мг;
– для жінок від 51 року і більше – 1200 мг.

2.Продукти багаті залізом
У зв’язку з менструальним циклом жінкам потрібно більше заліза. Жіночий організм, за місяць, втрачає практично в 2 рази більше даного мікроелемента, в порівнянні, з чоловічим організмом.
Норма його споживання для жінок від 12 до 15 мг.
Добрими джерелами отримання заліза є:
-турецький горох (баранячий горох);
-пісна яловичина;
-листковий буряк (швейцарський мангольд);
-тофу (соєвий сир);
-курага.

3.Продукти багаті вітаміном С.
Вітамін С – найпотужніший природний водорозчинний антиоксидант.
Вітамін С залучений в більш ніж 300 біологічних процесів в організмі людини.
До джерел вітаміна С можна віднести:
-цитрусові фрукти;
-полуницю;
-зелений і червоний перець;
-капусту, броколі;
-шпинат;
-картопля;
-помідори;
-ківі;
-петрушку.
Має сенс ввести у щоденний раціон 2-3 (або більше) порцій фруктів і овочів з вмістом вітаміна С. Рекомендована добова норма для жінок становить 75 мг.

4.Зелені листові овочі
Ця категорія овочів включає капусту, починаючи з листової капусти китайського походження (Бок Чой) до більш темних листя салату-латуку. Вони багаті важливими живильними речовинами, а також клітковину.
Слід з’їдати щодня як мінімум 3 порції зазначених овочів.

5.Горіхи
У своїй більшості горіхи володіють низьким глікімічним індексом, з цієї причини їх рекомендують людям, хворим на цукровий діабет.
Горіхи є досить калорійними, тому їх вживання потрібно обмежувати: 14 половинок волоського горіха, 7 бразильських горіхів або 28 штук арахіса в день.

6.Вода
Зі 100% маси людського організму, вода становить 65-75%, регулюючи всі функції.
Вода не є їжею, але вона важлива для всіх обмінних процесів і відноситься до важливих компонентів харчування. Вона допомагає травленню, сприяє схудненню і покращує зовнішній вигляд шкіри.
В день треба пити від 8 до 10 стаканів води.
Найкращий режим – рівномірний прийом води протягом усього дня.

7.Журавлина і журавлиний сік
Проантоціанідини, виявлені в журавлині, запобігають прилипанню бактерій до стінок сечового міхура і допомагають попередити розвиток інфекції сечовідних шляхів. Завдяки протимікробним і сечогінним властивостям журавлину успішно застосовують в лікуванні захворювань сечового міхура і нирок.
8.Продукти багаті фолієвою кислотою.
До продуктів, багатих на фолієву кислоту, відносять спаржу, апельсини, боби і вітамінізовані каші. ЇЇ норма становить 400 мкг на добу.

9.Цілісні зерна
Цілісне зерно є цінним джерелом складних вуглеводів і білка, а також вітамінів групи В, мікро – та мікроелементів, харчових волокон. Цільні злаки складаються з трьох основних складових: висівок, зародка і ендосперму.
Цілісні зерна багаті клітковиною і, отже, здатні запобігати проблеми з травленням, які є досить поширеними серед жіночої половини населення.
Слід включити в раціон більше круп з цілісного зерна, таких як коричневий рис, пластівці з висівок, цільнозерновий хліб, ячмінну крупу і лебеду.

10. Соєвий білок.
Соєвий білок знаходиться в таких продуктах, як тофу, соєве молоко і масло, соєве зерно.

Таким чином, в якості найбільш корисних продуктів для жінок можна назвати:
1.Продукти, які багаті кальцієм
2.Продукти, які багаті залізом
3.Продукти, які багаті вітаміном С.
4.Зелені листкові овочі.
5.Горіхи.
6.Вода.
7.Журавлина.
8.Продукти, які багаті фолієвою кислотою.
9.Цілісні зерна.
10.Соєвий білок.

Будьте здорові і дбайте про себе!